در : صفحه اول » اخبار » بازداشت شماری از فعالان عرب أهل سنت در الأحواز

بازداشت شماری از فعالان عرب أهل سنت در الأحواز

بنا به گزارش فعالان حقوق بشر امروز چهارشنبه ٢٢-١-٢٠١۴ دو تن از فعالان أهل سنت بنام های فؤاد سلامات و عبد الرحیم سلامات از أهالی منطقه قلعه چنعان شهر أحواز  توسط نیروهای امنیتی دستگیر شدند.

به گفته منابع محلی، ماموران امنیتی بدون داشتن حکم دستگیری وارد منازل این اشخاص شده و پس از بازداشت آنها را به مکان نامعلومی منتقل نمودند.این منابع افزودند که فؤاد و عبد الرحیم فعالیتهای مذهبی در منطقه دارند و مردم ساکن منطقه احترام خاصی برای آنها قائل هستند. از جمله فعالیتهای آنها تدریس زبان عربی و قرآن به جوانان منطقه می باشد.

خانواده و بستگان دستگیر شدگان تا کنون از وضعیت فرزندان خود  و مکان نگهداری آنها بی خبر هستند.

در تاریخ ١۴-١-٢٠١۴ نیز تعدادی از شهروندان شهر فلاحیه نیز به اتهام ترویج مذهب أهل سنت( بقول مقامات قضائی ” سلفی”) توسط ماموران اطلاعات دستگیر شدند و به مکان مجهولی منتقل شدند.

اسامی این افراد بشرح آتی است:

۱-عبد الله محیی احمد ۳۰ ساله

۲-سید خلیل فرزند سید إبراهیم طاهری ۳۲ ساله

۳-حمید فرزند هادی ۲۷ ساله

۴-علی هادی معلى ۲۶ ساله

۵-جاسم محمد عیسى  ۲۸ ساله

۶-جمال عبد الخضر  ۳۰ ساله

۷-سید امین فرزند سید عبد الله  ۲۶ ساله

ایران یکی از کشورهایی است که در آن حقوق اقلیتهای دینی و دگرباشان بشکل وسیعی نقض و نادیده گرفته میشود. در این میان اهل سنت اقلیم احواز با ظلم مضاعفی مواجه هستند. از یک طرف حقوق ملی آنها از جانب حکومت مرکزی پایمال شده و از طرفی دیگر به خاطر مذهب تسنن مورد آزار و اذیت قرار گرفته بطوری که از دستگیریهای سال گذشته اقلیم احواز نسبت زیادی از آنها مربوط به اهل سنت میباشد. این برخورد دوگانه و تبعیض آمیز حکومت مرکزی ایران ناقض تمام معاهده ها و پیمانهای بین المللی حقوق بشر میباشد که در ذیل به برخی از این معاهده ها اشاره میشود:

–          بند ۱ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هیچکس را نمی‌توان بمناسبت عقایدش مورد مزاحمت و اخافه قرار داد.

–          بند ۲ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی بیان دارد. این حق شامل آزادی تفحص و تحصیل و اشاعه اطلاعات و افکار از هر قبیل بدون توجه به سر حدات خواه شفاهاً یا بصورت نوشته یا چاپ یا بصورت هنری یا به هر وسیله دیگر به انتخاب خود می‌باشد.

–          ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر فردی حق آزادی عقیده و بیان دارد.

–          ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر شخصی حق دارد از آزادی اندیشه، وجدان و دین بهره‌مند شود: این حق مستلزم آزادی تغییر دین یا اعتقاد و همچنین آزادی اظهار دین یا اعتقاد، در قالب آموزش دینی، عبادت‌ها و اجرای آیین‌ها و مراسم دینی به تنهایی یا به صورت جمعی، به طور خصوصی یا عمومی است.

–          بند ۱ ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هرکس حق آزادی و امنیت شخصی دارد. هیچ کس را نمی‌توان خودسرانه دستگیر یا بازداشت کرد.

–          بند ۱ ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی فکر، وجدان و مذهب دارد. این حق شامل آزادی داشتن یا قبول یک مذهب یا معتقدات به انتخاب خود، همچنین آزادی ابراز مذهب یا معتقدات خود، خواه بطور فردی یا جمعی، خواه به طورعلنی یا در خفا در عبادات و اجرای آداب و اعمال و تعلیمات مذهبی می‌باشد.

–          بند ۱ و ۲ ماده ۲ اعلامیه مربوط به اشخاص متعلق به اقلیت‌های ملی یا قومی، دینی و زبانی: اشخاص متعلق به اقلیت‌ها حق دارند در نهان و به طور علنی، آزادانه و بدون مداخله و یا هر شکل از تبعیض، از فرهنگ خاص خود بهره‌مند و برخوردار شوند، دین خود را اعلام و به آن عمل کنند و به زبان خاص خود سخن بگویند و به صورتی موثر در زندگی فرهنگی، دینی، اجتماعی، اقتصادی و عمومی شرکت کنند.

–          بر اساس اصل ۲۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی: تفتیش عقاید ممنوع است و هیچ کس را نمی‌توان به صرف داشتن عقیده‌ای مورد تعرض و مواخذه قرار داد.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

سایت پادماز بخش حقوق بشر

تمام حقوق نشر متعلق به وب سایت پادماز است. مطالب منتشرشده در وب سایت پادماز ضرورتا بیانگر رویکرد جنبش ملی دموکراتیک عرب الاحواز نیست.

الصعود لأعلى