در : صفحه اول » حقوق بشر » زن ستیزی، مردسالاری روحانیت شیعی و نژاد پرستی خامنه ای

زن ستیزی، مردسالاری روحانیت شیعی و نژاد پرستی خامنه ای

112

قسمت اول

جایگاه زن در ایران و غرب در اندیشه ی خامنه ای

علی خامنه ای، رهبر ایران با تأکید بر لزوم طرح گفتمان اسلامی در مورد زن بصورت تهاجمی و طلبکارانه در عرصه ی بین المللی،« تقویت نهاد خانواده، احترام و تکریم زن در محیط خانه» را دو نیاز مهم و فوری جامعه دانسته و مسیر گفتمان غرب در خصوص زن را به سمت سراشیبی سقوط، گفتمانی کاملا حساب شده و سیاسی خواند. همچنین «مرد واره کردن زن و التذاذ جنسی مرد از زن» را دو بخش اصلی گفتمان غرب در خصوص زن برشمرد.

برخی از موارد نقض حقوق بشر و وضعیت تأسف بار زنان در بیش از سه دهه از حکومت دو ولی فقیه:

–   مسئولیت کیفری و اجرای مجازات برای دختران و پسران بین ۹ تا ۱۸ ساله که در صورت ارتکاب جرم همچون یک شخص بزرگسال مجازات میشوند(لازم به یادآورى است که به موجب نظریه رسمى اعلامى از سوى سازمان بهداشت جهانى انسان از  بدو تولد تا ۱۵ سالگى ، کودک نامیده مى شود) .

–  در صورتیکه کودک به دست پدر یا جد پدرى کشته شود، طبق قانون مجازات اسلامی، قاتل قصاص نمى شود در صورتى که بنا بر مقررات کنوانسیون حقوق کودک باید از کودک در برابر هر نوع تعرض و آسیب به وى حمایت قانونى نمود تا چه رسد به قتل    کودک. در صورتى که مادر به فرزندش آسیبى برساند متناسب با آن مجازات مى شود بنابراین در صورت قتل به قصاص محکوم خواهد شد.

–   وضع قوانین و اجرای مجازات های بیرحمانه، غیرانسانی و تحقیر آمیز از جمله : سنگسار(رجم)، قطع عضو، شلاق و …

–   تبعیض در قوانین مدنی، حقوق خصوصی، کیفری و تعارض با کنوانسیون های بین المللی، محرومیت از حق عدالت در روند دادرسی میان زن و مرد و دختران زیر ۱۸ سال(نقض گسترده کنوانسیون حقوق کودک*) در سیستم قضائی و حکومتی تحت امرِ خامنه ای (رئیس قوه ی قضائیه تنها از میان روحانیون شیعه توسط رهبر منصوب میشود نه یک حقوقدان مستقل با تجربه)، محرومیت از حق استقلال کامل در تصمیم گیری در مسائل بسیار مهم زندگی شخصی، سرنوشت و اجتماعی، عدم احترام به شخصیت و رأی فردی زن از جمله : ازدواج دختر کمتر از ۹ سال و پسر کمتر از ۱۵ سال با اجازه ی ولی، نخستین ازدواج دختران باکره در هر سنی مشروط به کسب اجازه ی پدر و جد پدری، حق طلاق، حق حضانت اطفال، انتخاب در لباس پوشیدن و حجاب، محدودیت و نداشتن آزادی برای سفر نمودن، مشروط به دریافت اجازه ی پدر برای دختران مجرد و شوهر برای زنان متأهل، موارد فوق الذکر و … (مردسالاری، شوهرسالاری، پدرسالاری در قوانین مدنی و کیفری و تفسیر خاص روحانیون حاکمیّت شیعه از تعالیم و احکام اسلامی و مذهب شیعه)

–   تسهیل چند همسری و ازدواج موقت طی تصویب لایحه ای در مجلس شورای اسلامی ایران

–   قانونی بودن قتل زن توسط شوهر در صورت ارتکاب زنای محصنه و اثبات شروط آن نزد شوهر، طبق قانون مجازات اسلامی ( در این حالت شوهر هم قاضی است و هم مجری مجازات کیفری به هر شکلی که اختیار کند)

–   ترویج فرهنگ تحقیر نمودن زن، تنفر و زن ستیزی، مرد سالاری، شوهر سالاری، پدر سالاری، اطاعت محض و بی چون و چرا از شوهر و پدر(دیکتاتوری مرد سالاری در محیط خانواده) در جامعه توسط رسانه های گروهی، مطبوعات، سازمان ها و نهادهای تحت امرِ رهبری و دولتی.

–   ترجمه، تعبیر و تفسیر مرد سالاری، شوهر سالاری، پدر سالاری از قرآن و احادیث اسلامی آنگونه که حاکمیّت روحانیون شیعه ی مرد سالارانه میخواهد، و ترویج فرهنگ جلوه دادن زن به عنوان نمادِ شیطان، خبیث، فتنه گر، منشأ فساد و فحشاء، پلید، نقص عقل و تفکر در برابر مرد و …

–   اجباری بودن زنان در رعایت پوشش و حجاب کامل حکومت جمهوری اسلامی و تشویق کردن زنان در استفاده نمودن از رنگ های تیره بخصوص مشکی، بازداشت، برخورد تحقیر آمیز و غیر انسانی نیروهای شبه نظامی (بسیج) و انتظامی با زنانی که حجاب کامل را در اجتماع رعایت نمیکنند.

–   تبعیض در گزینش امور استخدامی و ارائه ی خدمات دولتی و عمومی میان زنانی که حجاب کامل را رعایت میکنند و زنانی که رعایت نمیکنند.

–   تفکیک جنسیتی در برخی از دانشگاه ها و محروم کردن  زنان از تحصیل در برخی از رشته های دانشگاهی و انحصار آن برای مردان

–   نقص و تعارض قوانین در دفاع از کودکان و زنانی که توسط پدر و شوهرانشان مورد ضرب و شتم قرار میگیرند و محرومیت از حق هر گونه حمایت از قربانیان، ترویج فرهنگ سکوت و بردباری پیشه کردن زنان و دختران در برابر خشونت های خانگی.

 –   سرکوب سازمان ها، گروه های مردم نهاد( ان جی او )، وکلاء، روزنامه نگاران، دگر اندیشان، مدافعان حقوق زن و کودک.

–   ظلم مضاعف به زنان کرد، عرب، بلوچ، ترکمن و آذری

–   ستم مضاعف به زنان غیر شیعه (مسلمانان سنّی، بهائی، مسیحی و…).

خامنه ای از روی کینه ورزی شخصی و تنفری که از اروپا و غرب دارد، متوسل به تاریخ گذشته ی اروپائی ها شده، نه تاریخ معاصر که جنبش انقلابی برای زنان جهت دست یابی به حقوق عادلانه و برابری خود با مردان مبارزه کرده و نه در مورد وضعیت واقعی حال حاضر زنان در اروپا. در کدام یک از کشورهای اروپائی و غربی میتوان چنین وضعیتی غیر انسانی که برای کودکان و زنان در ایران است، در آن کشورها موجود است؟

خامنه ای پیشتر نیز تحریم های اقتصادی اروپا در رابطه با پرونده ی هسته ای ایران را، وحشی گری دانست. تحریم های اقتصادی اتحادیه ی اروپا که پس از چند ماه چنان ضربه ی هولناکی به شاهرگ حیاتی اقتصاد وابسته به نفت و گاز حکومت ولی فقیه وارد نمود که حتی تحریم های اقتصادی شیطان بزرگ ( به تعبیر خمینی و خامنه ای) یعنی ایالات متحده ی آمریکا پس از بیش از سه دهه باعث نشد که خامنه ای، تحریم های آمریکا را وحشی گری دانسته و یا حداقل تا این حد عصبانیت، واکنش تنفر آمیز و نژاد پرستانه ی رهبری ایران را برانگیزد.

خامنه ای با سانسورِ وضعیت تأسف بار زنان در بیش از سه دهه از جمهوری اسلامی و بیش از دو دهه به مدیریت رهبری خود در ایران با دروغ پراکنی و سیاه جلوه دادن وضعیت زنان در اروپا به دنبال ارائه ی تصویری بهشتی برای زنان ایرانی و جهنمی برای زنان اروپائی و غربی است و حجاب اجباری برای زنان در ایران را موجب مصونیّت، پیشرفت و وجود آزادی پوشش برای زنان در اروپا را موجب سراشیبی و سقوط تمدن غربی دانسته و برای اثبات ادّعای خود در رابطه با گفتمان غرب در خصوص زنان، حتی بدون استثناء کردن هیچ یک از ملّیت های اروپائی، بر وحشی بودن غربی ها به ویژه نژاد اروپایی تأکید نموده و چنین اظهار میکند :{ … غربى‌ها، یعنى بخصوص نژادهاى اروپایى، نژادهاى وحشى‌اند؛ اینها ظاهرشان اتو کشیده و کراوات زده و ادکلن زده و اینهایند امّا همان باطن وحشى‌گرى‌اى که در تاریخ وجود داشته هنوز هم در اینها هست؛ راحت آدم میکشند، خونسرد جنایت میکنند؛ بنابراین کتک زدن زن در داخل خانه به وسیله‌ى آنها و بعد به وسیله‌ى آمریکاییها، بُعدى ندارد – امّا در محیط اسلامى چنین چیزى اصلاً نبایستى تصوّر بشود؛ ولى متأسّفانه هست.}

خامنه ای توصیه میکند که { باید همواره همه اعضای خانواده، با زنان با دیده تکریم و احترام رفتار کنند و باید فضای خانواده به گونه ای باشد که فرزندان دست مادران خود را ببوسند. } همچنین اضافه میکند که { اگر ما افتخار کنیم که این تعداد خانم روشنفکر، خانم تحصیلکرده داریم، این خوب است، این جا دارد؛ اگر بگوییم این مقدار خانم نویسنده، خانم فعّال فرهنگى یا فعّال سیاسى داریم، اشکالى ندارد}

ایران در رتبه ی ۸۵ در بین ۱۷۶ کشور دنیا در رتبه بندی کشورها برای مادر شدن

طبق گزارش جهانی موسسه خیریه ” نجات کودکان در سال ۲۰۱۳، ایران رتبه ی هشتاد و پنجم را کسب نموده است. اساس این  این رده بندی بر مرگ کودکان زیر پنج سال، سلامت مادران، وضعیت تحصیلی (میزان آموزش رسمی)، اقتصادی(درآمد سرانه) و سیاسی (مشارکت در قدرت) آنها است. بر اساس چهاردهمین گزارش این موسسه بین المللی، رتبه بندی کشورها به ترتیب عبارتند  از : فنلاند، سوئد، نروژ، ایسلند، هلند، دانمارک، اسپانیا، بلژیک، آلمان، استرالیا، سوئیس، پرتغال، اسلوونی، سنگاپور، فرانسه، ایتالیا، نیوزلند، یونان، ایرلند، استونی، کانادا، انگلستان، جمهوری چک، اسرائیل، بلاروس، لیتوانی، لهستان، لوکزامبورگ، ایالات متحده.

همچنین کشورهای ژاپن رتبه ۳۱، کره جنوبی ۳۲، آرژانتین ۳۶، بحرین ۴۴، عربستان ۴۶، امارات ۵۰، کویت ۵۵، قطر ۵۸، روسیه ۵۹، ترکیه ۶۰، عمان ۶۳، چین ۶۸، لبنان ۶۹، مالزی۷۰، برزیل ۷۸، عراق ۱۱۳ و پاکستان ۱۳۹ را در بین ۱۷۶ کشور جهان بدست آوردند.**

تجاوز جنسی در حکومت ولی فقیه

آیا تجاوز جنسی به برخی از دختران باکره و زنان پس از شکنجه های جسمی – روحی و قبل از کشته شدن و اعدام در بازداشتگاه ها و زندان های مخوف در ایران از دهه ی هشتاد میلادی تا به امروز و همین طور در رژیم جنایت کار بشار أسد در سوریه، در محیط اسلامی قابل تصوّر میباشد؟ آیا بُعدی دارد؟

زنان روشنفکر، تحصیل کرده، نویسنده و فعّال فرهنگی یا سیاسی از دیدگاه خامنه ای، همان بانوان برجسته و فعال در بخشهای دانشگاهی، حوزوی، مسائل خانواده و زنان، رسانه و سازمانهای مردم نهاد که توسط نهادها و نمایندگی های رهبری انتخاب و توسط دفتر مقام معظم رهبری تأیید شده و طی جلسه ای با خامنه ای دیدارنموده و خامنه ای نیز پس از شنیدن بیانات خانم های فرهیخته و برجسته چنین اظهار میکند { از بیانات خانمها بهره‌مند شدم و استفاده کردم؛ و خدا را سپاسگزارى کردم به خاطر عمقى که انسان مشاهده میکند در مباحث و تلاشها و فکر کردنها در بین بانوان برجسته و ممتاز کشورمان بحمداللّه وجود دارد.}

زنان منتقد و معترض به وضعیت زنان جهت دست یابی به حقوق خود در ایران از دیدگاه رهبری فمینیسم، غربزده، غربگرا، دست نشانده، فریب خورده و خائن به اصول ارزش های جمهوری اسلامی بوده و مستحق وحشیانه ترین مجازات ها و محرومیت از حقوق انسانی و قانونی هستند. همانطور که خامنه ای با نادیده گرفتن نگرانی جامعه ی بین الملل از وضعیت زنان در ایران بیان میکند { گفتند بعضى از خانمها که آن کسانى که دنبال مثلاً کنوانسیون زنان یا مؤسّسات وابسته به سازمان ملل هستند، تهدید میکنند که اگر چنین کنید، اگر چنان کنید ممکن است علیه شما قطعنامه صادر کنیم! خب به دَرَک! قطعنامه صادر کنند.}

خامنه ای از وحشیگری رهبری خود، شکنجه گران و جلاّدان نیروهای اطلاعاتی – امنیتی، سپاه، شبه نظامی، لباس شخصی ها، نظامی، انتظامی و قضائی تحت امرِ خود به عنوان فرمانده ی کل قوا و نیروهای مسلّح، سخنی نمیگوید؟ از جمله پروانه اسکندری، فعال سیاسی در پروژه ی حکومتی معروف به قتل های زنجیره ای، چگونه و به دستور چه کسی به طرز فجیعی در کنار همسرش، داریوش فروهر، زنده زنده توسط جوخه های ترور وحشی اطلاعاتی – امنیتی، مُثله (قطعه قطعه) شده و مرتکبان و آمران از هرگونه تعقیب قضائی و مجازات مصونیت دارند.

تیرماه سال  ۱۳۸۲ در چهارمین سالگرد وقایع کوی دانشگاه، خانم زهرا کاظمی عکاس ایرانی- کانادایی برای تهیه عکس و گزارش از تظاهرات دانشجویی به ایران آمد اما در مقابل زندان اوین در حالی که مشغول عکسبرداری از خانواده‌های دانشجویان زندانی بود، توسط مأموران امنیتی دستگیر شد. مدتی کوتاه بعد از دستگیری زهرا کاظمی، خبر مرگ مشکوک وی منتشر شد .

مادر خانم کاظمی نیز در جلسه دادگاه اظهار داشت که دخترش زیر شکنجه به قتل رسید و افزود که روی سینه مقتول آثار سوختگی به چشم می خورد و انگشتان دست و پا و بینی وی شکسته بود.
مادر زهرا کاظمی گفت که او را با تهدید وادار کردند با دفن دخترش بدون معاینه جسد وی توسط پزشکان بی طرف موافقت کند.
دکتر شهرام اعظم که در بیمارستان بقیه الله الاعظم تهران که به سپاه پاسداران ایران تعلق دارد کار می کرده، افسر نیروی انتظامی با درجه سرگردی است در گفتگو با بخش فارسی بی بی سی گفت : نخستین پزشکی بوده که زهرا کاظمی، خبرنگار و عکاس ایرانی تبعه کانادا را معاینه کرده در نشستی خبری در اتاوا، پایتخت کانادا گفته است که جراحات خانم کاظمی تنها می توانسته ناشی از ضرب و شتم، شکنجه و تجاوز بوده باشد.

خانم نرگس محمدی نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر که روز دهم تیرماه ۱۳۸۸ پس از ۲۲ روز بازداشت آزاد شد، به دلیل اختلالات عصبی ناشی از دوران بازجویی همچنان در بیمارستان بستری میشود . تقی رحمانی همسر وی به دویچه ‌وله گفت حتی پزشک اوین پس از اولین بیهوشی ناگهانی نرگس محمدی در زندان به مسئولان زندان می‌گوید، یک زهرا کاظمی دیگر درست نکنید.

 خانم نسرین ستوده، وکیل دادگستری و مدافع حقوق بشر و یکی از برندگان ایرانی جایزه ی بین المللی ساخاروف، مادر دو کودک که در حال حاضر در حال سپری کردن دوران محکومیت خود در زندان اوین میباشد در اعتراض به ممنوع الخروج شدن دختر ۱۲ ساله و احضار فرزندش به دادسرا و محدودیت ملاقات با فرزندان و اعضای خانواده اش چندین بار دست به اعتصاب غذا زده و چندین بار در سلول انفرادی حبس گردید. وی مورخ ۸ خرداد ۱۳۹۰ ( ۲۹ مه ۲۰۱۱) به شکلی تحقیر آمیز با دستبند از زندان اوین که برای حضور در جلسه رسیدگی به ابطال پروانه وکالتش به کانون وکلای دادگستری منتقل میشود.

خانم هاله سحابی، دختر عزت الله سحابی، یک روز بعد از درگذشت پدر خود و در پی حمله ماموران امنیتی به مراسم تشییع جنازه پدرش، مورخ  ۱۱ خرداد ۱۳۹۰ ( ۱ ژوئن ۲۰۱۱ ) در لواسان، در گذشت. خانم هاله سحابی، مادری که در تشییع جنازه ی پدرش توسط نیروهای امنیتی مورد هجوم وحشیانه قرار میگیرد. وی عضو ” شورای مادران صلح” و از محکومان سیاسی حوادث پس از انتخابات ۲۲ خرداد ۸۸ بود. مأموران امنیتی خانواده خانم سحابی را مجبور کردند که پیکر او را شبانه در لواسان دفن کنند و روز بعد هم اجازه برگزاری مراسم ترحیم برای عزت الله سحابی و هاله سحابی را ندادند.

آقای هوتن کیان وکیل در بند ( وکیل خانم سکینه محمدی آشتیانی محکوم به سنگسار)، زیر شکنجه جسمی – روحی و در زندان ممنوع الملاقات، حتی از دیدار با دختر خردسالش محروم است. هوتن کیان به همراه سجاد قادرزاده (پسر سکینه محمدی آشتیانی) و دو خبرنگار آلمانی در تاریخ ۱۰ اکتبر ۲۰۱۰ در دفترش در تبریز، در حین یک مصاحبه مطبوعاتی دستگیر شد.

 زنان فعالِ جامعه ی مدنی و مدافعان حقوق زن در حکومت ولی فقیه، بازداشت و محکوم به زندان شده از جمله، خانم ها ژیلا بنی یعقوب(روزنامه نگار)، شیوا نظر آهاری (فعال حقوق بشر)، حکیمه شکری و ژیلا کرم زاده مکوندی(از اعضای گروه مادران عزادار)، بهاره هدایت(فعال دانشجویی)، مهسا امر آبادی(روزنامه نگار)، نازنین دیهیمی(مترجم کتاب های کودکان)، نسیم سلطان بیگی(فعال دانشجویی) در اعتراض به هتک حرمت و محرومیت از حقوق انسانی و قانونی خود در زندان دست به اعتصاب غذا میزنند. (۱)

از تهدید به مرگ، بازداشت های فرا قضائی، حبس، شکنجه های وحشیانه ی جسمی – روحی، هتک حرمت تا اعدامِ زنان مدافع حقوق زن و کودک در ایران، نه در سخن زنان فرهیخته ای که طی چند دهه با رهبری دیدار میکنند و نه در بیانات رهبری، هیچ سخنی، انتقادی و اشاره ای نیست.

خامنه ای به فرزندان سفارش میکند که باید دست مادران خود را ببوسند ولی از آه و ناله ی شبانه روزی یک زن، همسر، خواهر، کودک، مادرانی که فرزندانشان و فرزندانی که مادرانشان توسط  نیروهای تحت امرِ رهبری، بازداشت، حبس، شکنجه، کشته و اعدام شده اند یا در خطر قریب الوقوع اعدام قرار دارند از جمله مادر ندا آقا سلطان، معترض به نتایج انتخابات ریاست جمهوری، مادر فرزاد کمانگر، معلم آزاده و فعال حقوق بشر و از مدافعان حقوق کرد که در زندان اوین اعدام شد، مادر ستّار بهشتی، وبلاگ نویس منتقد و معترض حکومت، مادر مهدی مجدم جوان عرب أهوازی/ الأحوازی که خود را در برابر چشمان استاندار در اعتراض به ستم مضاعف، بیکاری، فقر و نابرابری خود را به آتش میکشد(۲) و اعضای خانواده ی وی بازداشت و تهدید میشوند که در این مورد اطلاع رسانی و پیگیری نکنند تا مبادا همانند آن جوانی که در تونس با خود سوزی خود، رژیم های دیکتاتور عربی را به آتش کشیده، باعث آغاز بهار عربی در ایران شود، از آه و ناله ی مادران  پنج فعال مدنی – فرهنگی عرب عضو مؤسسه الحوار (کاندیدای جایزه ی بین المللی شجاعت مدنی) که در خطر قریب الوقوع اعدام هستند، هیچ سخنی نمیگوید؟

تیتر اصلی؛(زن ستیزی، انحصارطلبی مردسالاری روحانیت شیعی و نژاد پرستی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی) به دلایل فنی توسط پادماز کوتاهتر شد.

نویسنده: محمد جلالی

*فعال حقوق بشر

تمام حقوق نشر متعلق به وب سایت پادماز است. مطالب منتشرشده در وب سایت پادماز ضرورتا بیانگر رویکرد جنبش ملی دموکراتیک عرب الاحواز نیست.

الصعود لأعلى