در : صفحه اول » حقوق بشر » شهردار سابق خلفیه: جوانان عرب محکوم به اعدام فعالان فرهنگی و مسالمت جو بودند

شهردار سابق خلفیه: جوانان عرب محکوم به اعدام فعالان فرهنگی و مسالمت جو بودند

شهردار سابق شهر خلفیه(خلف آباد) واقع در ۹۰ کیلومتری جنوب شرق اهواز، احکام اعدام صادره از سوی دیوان عالی کشور در مورد پنج جوان عرب را غیر قانونی اعلام کرد. او با شرح پیشینه فعالیت فرهنگی این افراد آنان را جوانانی مسالمت جو، فرهیحته، فعال مدنی و فرهنگی توصیف کرد.

سعید حمیدان در گفتگو با رسانه های اهوازی خارج از کشور تاکید کرد؛ با توجه به اینکه چند سال در این شهر و به ویژه در دوره اصلاحات شهردار خلفیه بوده، از بافت جمعیتی شهر شناخت کافی دارد. او افزود: خدمات عام المنفعه برای شهروندان، تدریس کودکان، برگزاری کلاس های رایگان کمک آموزشی و کنکور رایگان برای دانش آموزان، برگزاری مراسم فرهنگی و شب شعر از جمله خدماتی هستند که این افراد همیشه به دنبال اجرای آنها بودند.

دیوان عالى کشور جمهوری اسلامی ایران، حکم اعدام این ۵  فعال عرب  را که در تاریخ ۱۷/۴/۱۳۹۱ توسط شعبه ۲ دادگاه انقلاب اهواز به اتهام محاربه با خدا و فساد فی الارض، تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی و اقدام علیه امنیت ملی محکوم کرده است. مجازات این نوع محکومیت در ایران اعدام است. به گفته خانواده های محکومین به اعدام، تنها جرم آنها فعالیت فرهنگی مسالمت آمیز در مناطق عرب نشین استان بوده است.

وزارت اطلاعات ایران در سال ۲۰۱۱ محمد علی عموری نژاد متولد ۱۳۵۶، فارغ التحصیل رشته مهندسی از دانشگاه صنعتی اصفهان، وبلاگ نویس، از مؤسسان نشریه دانشجویی “التراث” و دبیر دبیرستان هاى شهر خلفیه را پس از گذراندن ۵ سال زندان در عراق از مقامات این کشور تحویل گرفت.

محمد على عموری نژاد در سال ۲۰۰۷ پس از گریختن از ایران به عراق از کمیساریای عالی پناهندگان در این کشور تقاضای پناهندگی سیاسی کرد، اما توسط دولت کنونی عراق دستگیر و به ۵ سال زندان محکوم شد. او پس از پایان دوره محکومیت على رغم پذیرفتن تقاضای پناهندگی اش، در تاریخ ۱۳ ژانویه ۲۰۱۱ به وزارت اطلاعات ایران تحویل داده شد. هاشم شعبانی نژاد متولد ۱۳۶۰، شاعر، دبیر ادبیات عرب، دانشجوی فوق لیسانس علوم سیاسی دانشگاه اهواز و وبلاگ نویس. هادی راشدی متولد ۱۳۵۲، فوق لیسانس شیمی کاربردی و دبیر شیمی در دبیرستانهاى خلفیه. سید یابر البوشوکه، متولد سال ۱۳۶۳، فعال مدنى، و سید مختار البوشوکه متولد ۱۳۶۵ (برادر سید یابر) فعال مدنى بوده اند.

آنها در آخرین جلسه دادگاه گفته بودند که به مدت ۹ ماه در بازداشتگاه انفرادی وزارت اطلاعات در معرض وحشی ترین و شدیدترین شکنجه های روحی و جسمی قرار گرفته و مجبور به اعترافاتی شدند که بازجویان وزارت اطلاعات به آنها دیکته کرده بودند.

بر اساس این گزارش دو نفر از متهمان به نام های هادی راشدی و هاشم شعبانی نژاد پیش از تفهیم اتهام و تشکیل دادگاه با “تهدید وزارت اطلاعات ناچار به اعترافات تلویزیونی از طریق پرس تی وی” شدند.

قاضی موسوی که این افراد را در دادگاه انقلاب اهواز محاکمه کرده بود در گزارشی به دیوان عالی کشور نوشته است: تمامی اعترافات این افراد با توسل به زور و تهدید و ارعاب و اکراه صورت گرفته است.

سازمان دیده بان حقوق بشر هیومن رایتس واچ مستقر در نیویورک وچندین سازمان بین المللی و ایرانی با انتشار بیانیه های جداگانه و مکاتبه با ریاست قوه قضائیه ایران و دفتر رهبری این کشور از آنان خواستند هر چه سریعتر حکم اعدام این پنج جوان را متوقف سازند.

تمام حقوق نشر متعلق به وب سایت پادماز است. مطالب منتشرشده در وب سایت پادماز ضرورتا بیانگر رویکرد جنبش ملی دموکراتیک عرب الاحواز نیست.

الصعود لأعلى